Foto: Sören Nilsson

E4/E20 avstängd – lastbil välte

Uppdaterad
Publicerad

Motorvägsbron vid Södertälje kan förbli avstängd till på tisdag efter nattens lastbilsolycka. Midsommartrafiken söderut på E4/E20 påverkas kraftigt.

– Just nu är det tvärstopp men vi leder om vid trafikplats Moraberg i södergående körfält, säger Nicklas Mattsson, vakthavande befäl, i Stockholm.

Lastbilen har varit för hög för den överbyggnad som finns på bron. När övre delen av förarhytten och släpet slog i stålramen som finns över bron välte lastbilens bakre släp över vägen.

Motorvägsbron i Södertälje

I övrigt är omständigheterna kring olyckan oklara men inget annat fordon ska vara inblandat. Men polisen uppger att de två personer som färdades i långtradaren mår bra.

– De har inga personskador, säger Roger Björkmyr, stationsbefäl på Södertäljepolisen.

Polisen: ”Välj en annan väg”

Risken finns att bron kommer vara avstängd söderut hela helgen.

– Så länge lastbilen är kvar kan vi inte besikta bron. Men redan nu kan vi se att delar av bron verkar ha fått rätt så stora skador. Så det kan ta tid innan trafiken släpps på igen, säger Denny Josefsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Stoppet kommer påverka midsommartrafiken, och polisen uppmanar midsommarfirare att välja en annan väg söderut.

Ingen broöppning kan heller ske för närvarande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motorvägsbron i Södertälje

Mer i ämnet