Genrebild Foto: TT

Fängelse efter knivattack mot polis

Uppdaterad
Publicerad

En 24-årig man döms till sex månaders fängelse efter att ha knivhuggit en restaurangbesökare och gått till attack mot poliser.

Det var vid 19-tiden den 5 februari i år som två personer nekades tillträde till en restaurang centralt i Södertälje, eftersom de var berusade. De lyssnade inte och försökte ta sig in i restaurangen, trots att flera personer försökte mota bort dem med stolar.

En av männen som nekats tillträde och är 24 år gammal, tar upp en kniv och håller den mot en besökares hals, och hugger honom sedan i axeln.

Polis larmas till platsen och 24-åringen går då mot en av polismännen med kniven i handen. Polisen säger åt honom att han kommer att skjuta om han inte släpper kniven. 24-åringen närmar sig polisen ytterligare och säger ”skjut mig då”.

Polismannen skjuter och ett skott träffar mannen så att han faller omkull och tappar kniven. I förhör har polismannen uppgett att han inte sköt ett varningsskott eftersom det fanns så många i närheten, som skulle kunna skadas av en rikoschett.

24-åringen uppger att han inte minns händelsen, eftersom han var för berusad. Han döms nu för misshandel och hot mot tjänsteman. 24-åringen förekommer flera gånger i belastningsregistret och han döms även för våldsamt motstånd och narkotikabrott som rör händelser i slutet av maj. Han döms till sex månaders fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.