Godner kan tänka sig samarbete med Moderaterna

Uppdaterad
Publicerad

Om det krävs i nästa val väljer hon samarbete. Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) är för en regering ihop med Moderaterna.

Allt för att inte Sverigedemokraterna ska få inflytande.

– Jag ser det som helt omöjligt att Sverigedemokraterna ska få inflytande i regeringspolitiken. När alla andra förslag är uttömda ska allt annat vara möjligt, även ett samarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna, säger Boel Godner (S).

Enkät i hela landet

Kommunstyrelsens ordförande (S) har deltagit i en landsomfattande enkät som SVT har gjort med alla ledande socialdemokratiska politiker.

I den enkäten gör hon klart att Socialdemokraterna egentligen kan samarbeta med vilket riksdagsparti som helst. Förutom Sverigedemokraterna.

– Man lägger förskräckliga motioner i olika kommuner som verkligen separerar vissa grupper i samhället och det är förfärligt.

– Det är en utveckling som är farlig för Sverige som jag absolut inte vill se mer av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.