Över 100 kilo amfetamin hade smugglats in till Sverige. Foto: Polisens förundersökning

Greps med 100 kilo amfetamin – döms till flera års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Idag kom domen mot de tre männen som i februari greps med 100 kilo amfetamin. Beslaget är ett av de största i Sverige någonsin. Fängelsestraffen är mångåriga för alla tre och en utvisas.

Det var den 8 februari i år som männen greps av polisen i Moraberg. Polisen beslagtog drygt hundra kilo amfetamin, ett av de största amfetaminbeslagen i Sverige någonsin enligt polisen.

Männen togs på bar gärning när de lastade amfetaminet från en lastbil till en personbil. De har suttit häktade misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott och idag kom domen.

LÄS MER: Stort knarkbeslag i Södertälje

Grovt narkotikabrott och narkotikasmuggling

Södertälje tingsrätt dömer lastbilsföraren till 10 års fängelse för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott. Han döms även till utvisning och förbjuds att återvända till Sverige. Den andra mannen döms till åtta års fängelse för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott. Medan den tredje mannen döms till sex års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott.

Läs även: Smugglade 100 kg amfetamin – rättegången inleds

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.