Foto: SVT

Grovt rån i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Fem maskerade gärningsmän rånade igår kväll en kvartersbutik i Ronna i Södertälje.

Ett vittne såg den blodiga butiksägaren och larmade polisen straxt före klockan tio igår kväll. Enligt polisen ska ägaren och en praktikant ha blivit misshandlad av fem ungdomar. De blev slagna med batongliknande föremål på armar, ben och huvud. Butikspersonalen blev körda till Södertälje sjukhus men ingen ska vara allvarligt skadad.

– Gärningsmännen fick med sig cigaretter och telefonkort. Brottet rubriceras som grovt rån men i nu läget är ingen gripen, säger Sven-Erik Olsson på polisen.

Blod och glas kvar på platsen

Under dagen har tekniker arbetat på plats för att säkra spår. När SVT Södertälje var på plats på måndagsförmiddagen syntes blodspår och krossat glas som fortfarande låg kvar på marknen.

– Jag stod på balkongen och hörde att någon blev rånad. Jag hörde hur någon blev slagen, säger Yahia Al-Yadiri som bor i området.

Eftersom rånarna var maskerade försvåras arbetet med att försöka knyta några gärningsmän till händelsen på kvällen är ännu ingen misstänkt för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.