Foto: SVT

Hall bygger ut

Uppdaterad
Publicerad

Hall ska byggas ut. Det beslutades idag av Kriminalvården, och byggplanerna sätts igång i höst.

Kriminalvården har nu tagit ett samlat och nationellt grepp kring utbyggnaden av flera fängelser och häkten i landet. Målet är att fängelserna, som idag ryms i tre olika säkerhetsklasser, inte ska vara så varierande inom de olika säkerhetsgraderna som de är idag.

Behålla säkerhetsklass 2

Säkerhetsklass 2 i synnerhet vill man göra mer enhetlig. Till följd av det kommer några anstalter att klassas ner till nivå 2.

Och en av de stora anledningarna till att Hall, och även Tidaholm, byggs ut är för att de ska kunna behålla sin högsta säkerhetsklass.

– Processen är nu påbörjad och i höst vet vi mer om hur stor omfattningen blir på Hall, säger Hanna Jarl Källberg som är anstalts-och häktesdirektör på Kriminalvården.

120 fler intagna

Idag hyser Hall 171 intagna. Hur många fler man ska kunna ta emot är ännu inte beslutat.

– Men vi har ytor för att kunna ta ungefär 120 nya platser här. Det borde vara rimligt, säger Mats Ehn, anstaltschef på Hall.

Beslutet ger också mellan 40 och 50 nya arbetstillfällen.

– Vi har väntat på att få ett sådant här beslut, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.