Foto: SVT

Hovsjöbröder gör egna Barbieprylar

Uppdaterad
Publicerad

Tvillingarna George och Michel Fenon ställer ut egengjorda Barbiedockor, kläder och dockhusmöbler på Nova. Intäkterna går till mormor i Syrien.

Inspirationen till Barbieprojektet kommer ursprungligen från George och Michel Fenons lillasyster, vars minimalistiska dockhus ofta gapade tomma. De skapade egna hemgjorda möbler, kläder och rum till barbiedockor.

– Hennes dockhus var helt tomt. Hon använde tofflor och filtar att leka med så då började vi göra egna saker till henne, säger George Fenon.

Kulturfredag Södertälje

Dockor som kan passa alla

Men sen dess har mycket ändrats – nu fokuserar de på att göra möbler som inte inte är så rosa och typiskt tjejiga.

– Vi vill ha lite mer av det killiga, något mer könsneutralt, så att alla kan känna igen sig i situationerna och omgivningarna, berättar Michel Fenon

”Lite konstigt”

Bröderna visar upp soffor och köksskåp som de gjort i miniatyr. Inspiration hittar de överallt, mest på internet.

– Mycket från Youtube, Instagram och Disney, säger Michel Fenon.

– Jag förstår om folk tycker att det är lite konstigt att två killar håller på med miniatyrbygge men jag har inte fått höra så mycket negativt. Folk tycker det är coolt – våra vänner är stolta över oss, säger George Fenon.

Nu ställer de ut sina små verk på Café Nova. Och det är inte bara lillasystern som får nytta av deras skapelser. Allt som ställs ut är till salu – och pengarna från utställningen går till mormodern i Syrien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kulturfredag Södertälje

Mer i ämnet