I Hovsjö i Södertälje sattes bildäck i brand under natten mot söndagen. När polisen kom till platsen kastades så kallade bangers mot polispatrullerna. Foto: Sören Nilsson

Knallskott mot polisen i Hovsjö

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit oroligt i Hovsjö i Södertälje under natten mot söndagen. Bildäck sattes i brand och så kallade bangers, knallskott, kastades mot polisen. Bangers och stenar kastades också mot en SL-buss.

Vid midnatt larmades polisen om att stenar och bangers kastats mot en SL-buss. I bussen fanns enbart chauffören, och en ruta krossades. Mannen ska inte ha skadats, skriver TT.

– Vi skickade ner några patruller dit. Sedan såg vi att det brann bildäck i höjd med en gångbro i Hovsjö centrum. Och det kastades bangers och eventuellt stenar mot en polispatrull, säger Mats Almquist vid polisens ledningscentral till SVT Nyheter.

Släcktes snabbt

Bränderna var inte omfattande utan kunde släckas snabbt. Polisen ökade dock sin närvaro kraftigt i området, och då lugnade situationen snabbt ned sig.

– Vi skickade ned en större insats, med 25 poliser och en polishelikopter. Sedan var det relativt lugnt. Inget större har inträffat efter det, säger Almquist.

Vilka skador kan en banger göra?

– Hörselskador, de smäller otroligt högt, säger Mats Almquist.

Ingen gripen

Ungdomar rörde sig hela tiden på platsen. Ingen är gripen men polisen misstänker att ungdomarna kastat knallskotten.

– Vi har sett ungdomar i närområdet, det har varit ungdomar ute på gator och torg hela tiden när vi har varit där.

– Det är en kvalificerad gissning att någon av dem har gjort det här. Men vi har ingen frihetsberövad så det går inte att säga helt säkert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.