Foto: TT

Polisjakt efter bilrånare

Uppdaterad
Publicerad

En man tvingade till sig en bil på torsdagsförmiddagen vid parkeringsplatsen intill Östertälje station. Bilen återfanns senare i ett parkeringsgarage.

Strax efter klockan 10 fick polisen in larmet om att en person blivit rånad av en man vid Östertälje station. Mannen ska ha hotat brottsoffret med kniv och stulit hans bil.

Polisen har haft flera patruller ute men har inte kunnat använda sig av helikopter på grund av vädret.

 – Det för lågt i tak och för dålig sikthöjd, säger Albin Näverberg vid polisens regionledningscentral.

Mannen ska ha försvunnit i riktning mot Fornhöjden med brottsoffrets bil, en grå Audi A4.

Svarta mjukiskläder

Polisen misstänker att det kan vara samma person som ligger bakom en liknande händelse som inträffade på Prästgårdsvägen vid 6-tiden på torsdagsmorgonen. Men då lyckades offret fly.

– Han hade på sig svarta mjukiskläder med huva på så det är förmodligen samma person eftersom signalementet och tillvägagångssättet är lika, säger Näverbeg.

Bilen återfunnen

Polisen har fortfarande inte lyckats gripa någon efter rånet, men brottsoffret ska inte ha blivit skadad i samband med händelsen.

– Vi har inte fått tag på någon men vi har hållit förhör med den drabbade som under omständigheterna mår bra, säger han.

På kvällen fick polisen in ett tips om att bilen fanns i ett parkeringsgarage på Bollvägen. Bilen bärgades då från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.