Foto: TTbild/Maja Suslin

Färre konkurser i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Konkurserna i Södertälje fortsätter att sjunka. Antalet minskade med 45 procent fram till augusti i år. Det går mot trenden i resten av landet där konkurserna istället ökar.

– En mycket positiv utveckling i Södertälje, säger den tillförordnade näringslivschefen i kommunen Aydin Aho.

Bara 77 företag har begärts i konkurs i Södertälje under årets första åtta månader. Samma period förra året hade 145 företag begärts i konkurs.

– Vi jobbar kontinuerligt med att stärka kommunens näringsliv. Genom ett långsiktigt, starkt och hållbart näringsliv blir Södertälje en livaktig och levande mötesplats, och det nav i regionen som vi vill vara, säger Aydin Aho, i ett pressmeddelande från Destination Södertälje, kommunens organ för näringslivsfrågor.

Statistiken om konkurser kommer från Bolagsverket som i sin tur sammanställer den av siffror från kreditupplysningsföretaget, UC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.