Foto: Linda Asmar/SVT

Kropp funnen i utbränd bil

Uppdaterad
Publicerad

En person har hittats död i en utbränd bil i Fornhöjden i Södertälje. Bilen brann under natten, men under släckningen missade polis och räddningstjänst kroppen.

En bil brann på en parkering i Fornhöjden inatt, men det var först klockan åtta på morgonen polisen fick upp ögonen för att det fanns en kropp i bilen. Det var då personalen på Fornbackaskolan, som ligger intill platsen där bilen brann, larmade.

Personalen uppger för SVT att man inte vid en snabb blick inte kunde se att det satt någon i bilen, men gick man bara runt den stack ett ben ut genom bildörren.

– Jag förstår inte hur de kunde missa det, säger en kommunanställd som för dagen befinner sig på Fornbackaskolan, och vill vara anonym.

Polisen har ännu ingen uppfattning om vad som kan ha hänt.

– Det är därför vi har spärrat av och har tekniker på plats, säger Eva Nilsson på polisens regionledningscentral.   

Polisen har däremot lyckats identifiera bilen. Om även bilens ägare är identifierad vill Eva Nilsson inte kommentera.

”Uppfattade inte att det låg en kropp i bilen”

Räddningstjänsten berättar för SVT att de var på plats när bilen brann tillsammans med både polis och väktare.

– Vi har inte uppfattat då att det låg en kropp i bilen, säger Frida Ryberg, operativ chef för brandkåren.

Enligt räddningstjänsten ska bilen ha stått undanskymt på en plats utan gatlyktor. När brandkåren kom till platsen var bilen övertänd och nästan helt utbränd.

På frågan om polisen missat att en kropp låg i bilen svarar Eva Nilsson att det kan vara svårt att se om det ligger en kropp i en bil som nästan är utbränd.

– Brinner det och bilen är varm kan man ju inte gå nära, säger hon.

Bilen bärgad

Polisen har nu inlett en förundersökning och rubricerat händelsen som misstänkt mord. Vid halv tolvtiden så påbörjades bärgningsarbetet av bilen.

Vid lunchtid hävdes avspärrningarna och vidare undersökningar av kroppen och fordonet kommer polisen att göra på annan plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.