Stefan Löfven (S) och Isabella Lövin (MP) besöker Scania. Foto: Klara Klintbo Skilje/SVT

Löfven och Lövins första gemensamma besök i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

I dag besökte statsminister Stefan Löfven (S) och Miljöpartiets nya språkrör Isabella Lövin Scania i Södertälje.

Duon har tidigare representerat Sverige utomlands, men detta är parets första gemensamma Sverigebesök.

Syftet med besöket är att lära sig mer om företagets satsning på trådlös laddning av elbuss.

Bussarna ska gå i kollektivtrafik och är tänkta som ett första steg mot helt elektrifierade vägar där elfordon tar upp energi från vägbanan.

”Roligt att vara här”

Under ministerbesöket berättade Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, att busslinje 755 nu ersätts med elbuss för att testa den nya tekniken.

– Det känns roligt att vara här i Södertälje. Det här är ett bra exempel på när näringsliv, stad och akademi jobbar tillsammans, säger Isabella Lövin (MP).

Hur kommer det sig att du som är biståndsminister besöker Scania i Södertälje i dag?

– Därför att nu har jag äran att också vara språkrör för Miljöpartiet och det vi besöker här är ett exempel på den gröna omställning som Miljöpartiet men även regeringen står för, säger Isabella Lövin (MP).

En av flera lösningar

Stefan Löfven (S) tyckte att den induktiva laddningen av bussen som presenterades verkar vara en bra lösning.

– Den ser väldigt smart och lovande ut. Sedan säger ju Scania själva och de andra som är inblandade i projektet att man får tänka brett och hitta flera lösningar och det tror jag är rätt strategi. Att inte lägga alla ägg i en korg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.