Foto: SVT

Lokal rock intar Kringelfestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Kringelfestivalen bjuder på flera etablerade artister, men också lokal musik. Södertäljebandet Strÿkenine, som i kväll intar scenen intill Wendela Hebbes hus, har inga större problem med att sätta etikett på sin musik.

– Det är ganska popig musik. Vi har förebilder som H.E.A.T, Europe och Whitesnake – trallvänlig musik som det är lätt att sjunga med i, säger bandets sångare Jacob Petäjänaa.

– Det är lättlyssnad hårdrock, slår en av bandets gitarrister Andi Sarandopoulos fast.

Kringelfestivalen

Olikheter en styrka

Bandet, som i dagsläget består av Södertäljekillarna Tony, Jacob, Andi, Alex och Henrik, kom till för några år sedan och sedan dess har de deltagit i tävlingar, släppt en EP och spelat i flera städer runt om i landet. Och även om Strÿkenines huvudsakliga musikaliska förebilder är tydligt uttalade, ser de olikheter mellan bandmedlemmarna som en styrka.

– Det funkar väldigt bra mellan mig och Alex, säger Andi Sarandopoulos och syftar på bandets andra gitarrist Alex Zackrisson. Vi har olika musikaliska referenser och brukar jämföra oss med gitarristerna i Europe. Alex är John Norum och jag är Kee Marcello. De hade också två helt olika spelstilar.

– Och då är väl jag Joey Tempest, fyller bandets sångare Jacob Petäjänaa i och skrattar.

Siktar mot stora scener

Kvällens spelning under Kringelfestivalen innebär en efterlängtad möjlighet att uppträda på en större scen än de är vana vid. Men bandet har fortsatt stora ambitioner.

Var hittar vi er om fem år?

– Sweden rock! utbrister allihop tillsammans.

Strÿkenine spelar på stora festivalscenen i dag klockan 18.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kringelfestivalen

Mer i ämnet