Genrebilder Foto: TT

Miljonbidrag till Assyriska och Syrianska ifrågasätts

Uppdaterad
Publicerad

I ett brev till kommunen kräver innebandyklubben Telge SIBK att klubben ska få samma bidrag som fotbollsklubbarna. – Vi är också i behov av stöd, säger Tor Bratland, ordförande i Telge SIBK.

Syrianska och Assyriska har fått ett verksamhetsbidrag på en miljon kronor sedan kommunen tog över Södertälje fotbollsarena. Ett bidrag som Telge SIBK nu ifrågasätter i ett brev till kommunen.

Därför får klubbarna bidrag

I brevet skriver ordförande Tor Bratland att även innebandyklubben vill söka ett sådant bidrag och frågar om deras medlemmar är mindre värda än fotbollsföreningarnas medlemmar.

– Självklart är medlemmar lika mycket värda, vi sätter inte föreningarna mot varandra, men det fanns en stor risk att Assyriska och Syrianska skulle gå i konkurs utan det här bidraget, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S).

Syftet med bidraget är inte att sponsra elitverksamhet, menar kommunen, utan att möjliggöra för barn- och ungdomsverksamhet.

– Vi har också idrott för barn, motionärer och paraidrottare och även vi är i behov av stöd, säger Tor Bratland.

Bjuder in till möte

Fotbollsklubbarna har ungefär 1,5 miljoner kronor i skulder till kommunen, något som innebandyklubben ställer sig kritisk till. ”Vi har full kontroll över vår ekonomi som vi håller i balans och vi har inga skulder. Det verkar ju som det lönar sig att gå med minusresultat”, står det i brevet.

– Syrianska har upprättat en avbetalningsplan med oss och vi har en på g med Assyriska. Det är viktigt att ha en ekonomi i balans, säger Boel Godner (S).

Kan du förstå Telge SIBK:s känsla?

– Det är ofta mycket känslor i sådana här sammanhang och man är ofta i behov av pengar, men det är svårt att jämföra föreningarna. Det är olika situationer och olika tider, vi byggde nyss en ny innebandyhall för 70 miljoner kronor, säger Boel Godner (S).

I sitt svar till innebandyföreningen skriver hon att hon gärna kommer på besök och för dialog.

– Vi ska diskutera det här i föreningen och sedan bjuda in till möte, säger Tor Bratland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.