Foto: Privat

MP i Södertälje: Har inte märkt av ett svagare stöd

Uppdaterad
Publicerad

Södertäljepolitikern Hanna Klingborg (MP) menar att stämningen på partikongressen är extra fokuserad i år. Men hon upplever inget sviktande stöd hos väljarna lokalt.

Parallellt med nedslående opinionsundersökningar har Miljöpartiet kongress i helgen. På torsdageftermiddagen gav sig en ovanligt stor delegation miljöpartister från Södertälje av till kongressen i Linköping.

Enligt Hanna Klingborg märks den senaste tiden opinionsundersökningar av på så sätt att stämningen är extra fokuserad.

– Det är en känsla av att vi inte har tid att ägna oss åt interna konfilkter utan att vi måste visa att vi behövs i svensk politik, säger hon.

(S)amstyrt länge i Södertälje

På hemmaplan har Hanna Klingborg inte känt av något sviktande stöd från väljarna.

– I Södertälje har vi ju styrt tillsammans med Socialdemokraterna länge och här uppfattar jag att många vet att vår politik har skapat mycket positivt.

Hon beskriver att det på riksplanet är en ny situation att MP samstyr med S och att många väljare inte har uppfattat vad partiet har åstadkommit.

– Och vi har inte varit bra på att kommunicera våra framgångar. Men jag tror att vi på lång sikt har goda möjligheter att visa att vi behövs, säger Hanna Klingborg (MP).

Partikongressen pågår till och med söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.