Foto: SVT

Nu är det klart – familjecentralen öppnar i Geneta

Uppdaterad
Publicerad

Efter en långdragen process – nu står det klart att familjecentralen öppnar i Geneta fritidsgårds gamla lokaler.

– De känns jätteroligt, säger Lenita Granlund, socialdirektör på Södertälje kommun.

En familjecentral bedriver hälsofrämjande och förebyggande verksamhet med mödrahälsovård barnhälsovård, öppen förskola och socialtjänst och riktar sig till föräldrar och barn.

Och nu kan SVT avslöja att kommunen tagit ett steg framåt i frågan.

– Det känns jätteroligt. Vi hoppas att arbetet på familjecentralen ger effekt och tidigt kan fånga upp föräldrars frågor och funderingar, säger Lenita Granlund, socialdirektör Södertälje kommun.

Geneta fritidsgårds lokaler

Det har länge förts diskussioner om att öppna familjecentraler i Södertälje, den ursprungliga idén gällde en i Ronna och en i Hovsjö. Men nu blir det alltså Geneta.

– Vi kommer öppna i Geneta fritidsgårds lokaler. Det är ett bra läge nära Capios vårdcentral, bekräftar Lenita Granlund.

Oklart om rekrytering

Det är kommunen, landstinget och Capio som gemensamt kommer driva familjecentralen. Södertälje kommun har sökt medel från den sociala investeringsfonden och uppskattar att man från kommunens sida kommer behöva anställa tre personer.

Än återstår många detaljer kring rekrytering och lokaler. Men till hösten hoppas Lenita Granlund att familjecentralen kan öppnas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.