Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag är glad att det blir lite mer vänster i Nykvarn. Det har känts så främlingsfientligt”, tycker Nykvarnsbon Hampus Lindh. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Så vill Nykvarnsborna att kommunen styrs

Uppdaterad
Publicerad

Nykvarnspartiets tapp gör att de förlorar makten i Nykvarn för första gången på tjugo år och istället är nu Socialdemokraterna största parti. Men vad beror tappet på? Och vilka vill Nykvarnsborna se att Socialdemokraterna samarbetar med? Hör några Nykvarnsbor ge sina svar på det i klippet.

Nykvarnsbornas tankar om Socialdemokraternas framgång i valet varierar, men ett missnöje över byggnationer i centrum och skötseln av skolan tycks vara några anledningar till Nykvarnspartiets förlust.

– Det är dem senaste fem till sex åren som det har hänt så mycket i Nykvarn, framförallt centrumbygget, säger Anna-Sara Bäck om Socialdemokraternas framgång.

Titta på videon för att höra mer tankar om Socialdemokraternas framgång i valet- och Nykvarnsbornas tankar om vilka de bör samarbeta med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.