Nytt larmsamtal om tre älgar

Uppdaterad
Publicerad

I går sparkades en kvinna i huvudet och i bröstkorgen av en älg i Tallhöjden, i dag har polisen fått in ett larmsamtal om att tre älgar rör sig i samma område.

I flera år har en älg, oftast med kalvar, rört sig i och i närheten av Brunnsäng i Södertälje. Den 22 november attackerade älgen, som i år har synts med två kalvar, en kvinna. Hela hennes arm blev blåslagen.

Älgkon har också attackerat Elin Jonsson i Viksberg, så att hon fått söka skydd i bilen. Det kan också ha varit samma älgko som gav sig på 14-åriga mellanpudeln Vixie.

Aggressiva älgen i Södertälje

”Verkade vilsna”

I dag vid 09.25 fick polisen ett samtal om att tre älgar har rört sig på Björklundsgatan.

– Jag vet inte om det var kalvar eller om det är samma älgar som synts tidigare. Men de verkade lite vilsna, säger Sven-Erik Olsson, polisens presskommunikatör.

Vad händer nu?

– Vi kommer inte att göra något i nuläget, får vi in fler samtal kan det vara så att vi kontaktar viltvårdarna.

”Skjut inte älgen”

Älgen och hennes kalvar väcker många känslor och delar Södertäljeborna i två läger, där vissa bestämt menar att hon måste skjutas, medan andra att det vore en tragedi.

– Man bör absolut inte skjuta älgen, det vore fruktansvärt. Hon är mamma och hur ska kalvarna klara sig utan sin mamma? Älgarna är ofta här ute hos oss och de är alltid lugna, säger Siv Svensson, som bor i Viksberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Aggressiva älgen i Södertälje

Mer i ämnet