Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Moderaterna – så ser det nya styret ut i Södertälje. Foto: SVT

Nytt styre i Södertälje igen – blocköverskridande trio tar över

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera turer presenteras nu ett nytt politiskt styre i Södertälje – den här gången ett blocköverskridande. Socialdemokraterna, Moderaterna och Miljöpartiet har kommit överens om att styra kommunen de kommande fyra åren.

Efter valet såg det ut att bli maktskifte i Södertälje kommun, då Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna planerade att styra med stöd av Sverigedemokraterna och Realistpartiet.

Men efter en dramatisk vändning valde två Kristdemokrater att hoppa av och istället stödja ett Socialdemokratiskt lett styre.

Valet 2022 Södertälje

Sent på onsdagskvällen presenterades så ett tredje styre – nu ska kommunen styras av Socialdemokraterna, Moderaterna och Miljöpartiet, skriver de tre partierna i ett pressmeddelande.

Ska skapa stabilitet

S, M och MP skriver att den mörka våldsspiralen med flera mord i kommunen under hösten tillsammans med den turbulenta tiden inom politiken har gjort att partierna bestämt sig för ett samarbete ”för våra invånares och kommunens bästa samt för att skapa stabilitet de kommande fyra åren”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Södertälje

Mer i ämnet