– Det känns väldigt bra att vi efter att ha förhandlat hela sommaren nu har gått i mål, säger Liberalernas gruppledare. Foto: SVT

Omdebatterad p-strategi i hamn

Publicerad

Efter månader av förhandlingar har majoriteten och oppositionen i dag lyckats nå en kompromiss kring den trafik- och parkeringsstrategi som presenterades i våras. – Det känns riktigt bra, säger Mats Siljebrand (L).

Hur ska parkeringsmöjligheterna i Södertälje centrum se ut i framtiden? Ja, den omdiskuterade frågan ser ut att snart få ett svar.

I dag har oppositionen och majoriteten efter upprepade förhandlingar nått en överenskommelse kring kommunens nya trafik- och parkeringsstrategi. Det berättar en lättad Mats Siljebrand (L) för SVT.

– Hör och häpna – vi är överens, säger han. Det känns väldigt bra att vi efter att ha förhandlat hela sommaren nu har gått i mål.

”Parkeringstalen den stora stridsfrågan”

Det har ju funnits delade meningar om bland annat p-tal – där har ni alltså hittat en lösning nu?

– Ja, parkeringstalen har varit den stora stridsfrågan, alltså hur många p-platser man ska bygga när man bygger nya bostäder och där har vi hittat en bra kompromiss som vi ska presentera senare i veckan, säger Mats Siljebrand (L).

Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) vill inte kommentera dagens möte, men säger också hon att resultatet av förhandlingarna kommer att presenteras senare den här veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.