Foto: Frida Claesson/SVT

Trafikverkets besked: Södertäljebron avstängd i två veckor

Uppdaterad
Publicerad

Södertäljebron kan komma att vara avstängd i två veckor, det beskedet ger Trafikverket efter att en första besiktning av broskadorna är gjord. Polisen fick uppmana trafikanter att finna andra vägar runt området, då köerna var kilometerlånga.

– Det har gjorts en så kallad okulärbesiktning och efter att den var färdig så gör de bedömningen att det kan komma att ta upp till två veckor innan trafiken kan rulla på som vanligt över bron i södergående riktning, säger Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket till SVT Nyheter Södertälje.

Över sju kilometers köbildning på E4 södergående riktning fick polisen att klassa situationen på motorvägsolyckan som en särskild insats.

Motorvägsbron i Södertälje

– Det är tvärstopp från norr om Salem/Rönninge-avfarten. Mitt råd är att man ligger kvar ett tag så är det poliser på plats som föreslår alternativa vägar, sade Roger Björkmyr, stationsbefäl på Södertäljepolisen, i fredags.

Klassas som särskild situation

Sex polispatruller från hela södra Stockholm var involverade i trafikdirigeringen för att underlätta för resenärerna.

– Vi klassar det som en särskild situation på grund av komplexiteten i situationen och att det drabbar allmänheten så otroligt mycket just idag. Det innebär att vi kan få ta hit så mycket resurser vi behöver. Och så får vi hjälp från annat håll med den löpande verksamheten, sade Björkmyr.

”Undvik Södertälje”

Beisi Sundin på Trafikverkets pressjour har inte heller hon någon prognos för när de värsta köerna kommer att släppa, däremot har hon en uppmaning:

– Kan du så undvik området kring Södertälje idag. Det kommer inte ljusna för trafikanterna som åker där, sade hon. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motorvägsbron i Södertälje

Mer i ämnet