Foto: Daniel Brace

Ordningsvakten: ”Ska trumma för livet”

Uppdaterad
Publicerad

Ghayath Moro är ordningsvakten som hamnade på allas läppar när han efter Syrianskas första vinst trummade i omklädningsrummet. I kväll avgörs Syrianskas öde och ordningsvakten utlovar en ordentlig fest om Syrianska klarar sig kvar i superettan.

Syrianska FC slog Vasalunds IF med 2–0 i Solna i söndags och i dag möts de igen i Södertälje. Det gäller en plats i superettan och för Syrianskas del räcker oavgjort eller en förlust med ett mål för att få stanna i serien.

Om Vasalund vinner med två mål blir det förlängning och eventuellt straffar. Det är alltså den som gjort flest mål som går vidare om Vasalund vinner.

– Det känns bra inför matchen, men vi kommer inte att luta oss tillbaka, utan fullt fokus gäller, säger Syrianskas tränare Klebér Saarenpää.

Förändrar ni något?

– Nej, men vi har slipat på individuella detaljer.

Ordningsvakten Ghayath Moro som vid Syrianskas första vinst trummade för killarna i omklädningsrummet lovar en stor efterfest om Syrianska tar sig vidare.

– Vi ska trumma för livet. Min handled är lite skadad, men det gör inget om den gör ont i dag. Jag älskar mitt lag.

Är det ordningssamt att trumma i omklädningsrummet?

Det kan faktiskt vara ett sätt att upprätthålla ordning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.