Foto: TT Montage: SVT

Personal på Salems fritidsgård tvingas bära larm

Uppdaterad
Publicerad

Efter hot måste nu personalen på fritidsgården i Salem bära larm och ingen får heller arbeta ensam.

Anställda på Salems fritidsgård möttes av muntliga hot när de kom till sin arbetsplats. Orsaken ska ha varit ett rykte om att kommunen hade en lista med narkotikamissbrukare.

Säkerhetsansvariga inom kommunen bedömde att hotet var så allvarligt att man kopplade in polisen och stängde fritidsgården torsdag kväll, men i dag kommer den att öppna igen.

– Vi har vidtagit en rad säkerhetsåtgärder för att personalen ska kunna känna sig säker. Alla utrustas med personlarm och dessutom får ingen arbeta ensam längre, förklarar Victoria Skynäs, säkerhetssamordnare på Salems kommun.

Personalen som drabbats av hotet har haft möjlighet att genomgå debriefing. De extra åtgärderna som vidtagits kommer att tillämpas tills vidare. På fredag ska man hålla ett möte för att besluta om vidare åtgärder.

Victoria Skynäs vill inte kommentera vilka som ligger bakom hotet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.