Foto: Björn Lockström

Polisen söker fler svar om mordet på 18-åring

Uppdaterad
Publicerad

Polisen är fortsatt förtegen om mordet på 18-åringen som sköts till döds i sin bil i Geneta. Men samtidigt är spaningsledaren kritisk till att vittnen med avgörande uppgifter inte hör av sig.

– Svårigheten ligger i att personer som har viktig information om vad som har hänt och vilka som kan ligga bakom det inte vill prata med oss, säger polisens spaningsledare Christer Axling.

Varför tror du att det är så?

– Det vill jag inte spekulera i, säger han.

”Bör ta ansvar”

Det var i början på april som 18-åringen blev skjuten till döds utanför sitt hem i Geneta. Sedan dess har polisen jobbat brett och förutsättningslöst med ärendet.

Och även om vittnen hört av sig med viktiga iakttagelser så är polisen kritiskt till att de som sitter på de mest värdefulla uppgifterna inte hör av sig.

– Om man vill att den här typen av brott blir lösta så bör man ta sitt ansvar, säger Christer Axling.

Fortsatt hopp

I dagsläget är ingen person frihetsberövad i dagsläget och än har inte hela analysen av den tekniska undersökningen kommit.

Polisen vill inte svara på om mordvapnet är beslagtaget eller om någon är misstänkt.

– Vi har en bra kartläggning och vi har fortsatt hopp om att lösa detta, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.