Skärmdump från Youtube där predikantgruppen har lagt upp videoklipp.

Predikanter anklagas för hot: ”Sa att vi kommer brinna i helvetet”

Uppdaterad
Publicerad

Ett homosexuellt par berättar att de utsatts för ett kränkande påhopp av en predikantgrupp i Södertälje.

– Det är otroligt ledsamt att 2017 fortfarande bli påhoppad på grund av vem man är kär i, säger en av kvinnorna till tidningen Dagen.

På lördagarna brukar en grupp predikanter som kallar sig ”Jesus kommer snart 2” förmedla sina budskap i bland annat centrala Södertälje.

Södertäljebon Josefine beskriver, i tidningen Dagen, att det blev obehagligt när hon och hennes flickvän passerade förbi predikanterna förrförra lördagen. En av dem gjorde då ett hotfullt utfall mot paret.

– En man från gruppen sa direkt till oss att homosexuella och syndare kommer brinna i helvetet, säger Josefine till Dagen.

”En kränkning”

Josefine och flickvännen kände sig angripna.

– Vi hade ju inte gjort något. Det var en kränkning mot mig, och jag tycker det är otroligt ledsamt att 2017 fortfarande bli påhoppad på grund av vem man är kär i, säger hon.

När Dagen kontaktar en av medlemmarna i den löst sammansatta gruppen av predikanter menar han att parets agerande var provocerande.

– De provocerade genom att kyssas, så vi sa till dem att det kommer leda till helvetet, säger Pekka Kaattari. Men vi älskar homosexuella.

”Kan inte ta hänsyn till det”

Men enligt Josefine stämmer inte uppgiften om att de kysste varandra framför predikanterna.

Tidningens reporter frågar hur Pekka Kaattari ser på att paret blev sårade.

– Självklart kommer människor bli kränkta av Guds ord. Men vi kan inte ta någon hänsyn till det. Människor blev kränkta av Johannes döparen också, och dödade honom, svarar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.