”Parameter” röstades fram av Nykvarnborna men gallret bedömdes vara för riskabelt. Foto: Nykvarns kommun

Risker med vinnande vattentornsförslag

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Nykvarnsborna sagt sitt om hur de vill att vattentornet, som ska byggas, ska se ut. Men det kan finnas risker med det vinnande förslaget.

Under sommaren har medborgarna i Nykvarn kunnat rösta på tre designförslag på hur vattentornet, som ska byggas i kommunen, ska se ut. En klar favorit är förslaget Parameter, en reservoar av betong med stålkonstruktion.

– Det var ganska jämt i omröstningen men ändå tydligt att det här förslaget var det mest populära, säger Dan Godman, va-ansvarig på Nykvarns kommun.

Risker

Dock har folk hört av sig till kommunen och påtalat risker med utformningen. Något som även tjänstemännen diskuterat, enligt Dan Godman.

– Det finns en risk att den kan komma att användas som klätterställning. Men vi valde ändå att ta med det, det finns sätt att hantera riskerna på, säger han.

Klart 2018

Att medborgarna sagt sitt betyder inte att det är det slutgiltiga.

– Nu ska vi tjänstemän se över kravspecifikation och kostnader. Sedan är det upptill politikerna att fatta beslut, säger han.

Sommaren 2018 planeras vattentornet att stå klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.