Foto: Destination Södertälje

Så ska fler finländska turister lockas till Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska fler finländska turister lockas till Södertälje. Detta genom en kampanj som särskilt kommer riktas till barnfamiljer.

Varje år besöks Sverige av fyra miljoner finländare, detta enligt uppgifter från Destination Södertälje. Nu tar besöksnäringen i kommunen ett krafttag för att locka fler finländare hit och lanserar en kampanj ibland annat sociala medier.

– Finska marknaden är viktig för Södertälje, det är den tredje största utlandsmarknaden. Finländare är en köpstark och resvillig målgrupp. Syftet med kampanjen är att locka barnfamiljer under perioden maj till oktober till Södertälje, säger Aljoša Lagumdžija chef för Södertäljebyrån, i ett pressmeddelande.

”Otroligt roligt”

Bakom initiativet står Tom Tits Experiment, Torekällberget, Sydpoolen Actic, Scandic Skogshöjd, Eklundsnäs camping, Visit Sweden och Destination Södertälje.

– Det känns otroligt roligt att vi samarbetar för att nå den gemensamma målgruppen, forsätter Aljoša Lagumdžija.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.