Scania fortsätter neka kartellinblandning

Uppdaterad
Publicerad

Domen mot lastbilstillverkare som döms att betala rekordhöga böter för kartellbildning, kastar även en skugga över Scania. Men företaget slår ifrån sig EU-kommissionens anklagelser.

– Vår ståndpunkt är att vi samarbetat fullt ut med EU-kommissionen under utredningen men vi delar inte slutsatserna att vi ska ha träffat överenskommelser med andra tillverkare om priser, säger Susanna Berlin, vid Scanias IR-avdelning, till Svenska dagbladet.

Utredning fortsätter

EU ger Volvo, Iveco, DAF, Daimler och MAN en rekordbot på mer än 27 miljarder kronor. När det gäller Scania fortsätter nu EU-kommissionens utredning av bolaget.

Susanna Berlin vill inte kommentera bolagets syn på att vara under fortsatt utredning av EU-kommissionen.

Ingen avsättning

– Jag vill inte säga något om vad som blir nästa steg. Det får vi kommunicera senare, säger hon till tidningen och berättar vidare att företaget inte gjort några avsättningar för eventuella böter.

Detta tillskillnad för Volvo som avsatt över 6 miljarder kronor.

De andra fyra bolagen som misstänkts har erkänt medan ni förnekar?

– Det enda jag kan säga är att vi inte delar de slutsatser som kommit fram i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.