Scaniakassör åtalas för att ha förskingrat mångmiljonbelopp

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan blev det känt att en kassör på Scanias hjälporganisation stod anklagad för att ha förskingrat ett miljonbelopp. Nu kommer åtalet.

I augusti 2015 framkom uppgifter om att de Scaniaanställdas hjälporganisation Tolvskillingshjälpen hade utsatts för ett bedrägeri. Det var i samband med att mottagare av pengar till ett projekt berättade att de medel som utlovats kom i portioner som föreningens ordförande fattade misstankar om att något inte stod rätt till.

”Jag mådde väldigt illa”

– Det kändes förskräckligt och jag mådde väldigt illa. Den här personen som skötte kassan var ju en av mina bästa vänner under 30 års tid. Jag hade ingen aning, han har spelat väldigt bra för att dölja detta, sa Bengt Perman, ordförande på Tolvskillingshjälpen till SVT då.

Hundratals olovliga överföringar

Den före detta kassören ska enligt åtalet olovligen vid hundratals tillfällen ha gjort överföringar från Tolvskillingshjälpens konto till privata konton.

Tingsförhandlingarna kommer sannolikt att äga rum i slutet av året. Det skriver LT.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.