Syrianskas Mattias Mete satte 1–1 borta mot Dalkurd men det var Borlängelaget som vann med 2–1. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Syrianska tappade poängen i skandalmatch

Mötet på Domnarsvallen i Borlänge i superettan mellan Dalkurd och Syrianska försenades sedan gästernas supportrar kastat in bengaler.

Efter sju minuter kom matchen i gång men efter 20 minuters spel tvingade domaren bryta matchen sedan gästande supportrar kastat in pyroteknik igen när Syrianskas Alexander Michel blivit utvisad.

Den som ville se mål när fyran Dalkurd och trettondeplacerade Syrianska möttes fick med andra ord vänta extra länge.

Men från den 76:e matchminuten blev man rikligt belönad för sitt tålamod. Då ordnade först Jesper Nyholm 1–0 för hemmalaget. Och bara sju minuter senare kvitterade Mattias Mete. Sedan dröjde det bara fem minuter tills Leonard Pllana kunde göra 2–1 till hemmalaget.

Matchen var den första i 21:a omgången. I och med förlusten ligger Syrianska kvar på kvalplats för att stanna i serien. Dalkurd tog klivet upp på tredje plats, som innebär kval till allsvenskan.