Foto: Södertälje kommun/TT

Mats Siljebrand (L) om bredbandsförslaget: Låter avlägset

Uppdaterad
Publicerad

– Äntligen, det har ju varit eftersatt i våra kommundelar, säger Mats Siljebrand, Liberalernas gruppledare i Södertälje, om de rödgrönas förslag på bredbandssatsning.

De rödgrönas förslag om att bygga ut bredbandet i hela Södertälje kommun senast år 2022, är i det stora hela positivt, anser Liberalernas gruppledare, Mats Siljebrand.

– Det välkomnas och det är ett sätt att få en levande landsbygd och att vi kan ha och både boende och arbetsplatser utanför Södertälje och de övriga tätorterna, säger han.

”Diffus finansiering”

Men det finns en del frågetecken, anser han.

– Finansieringen är diffus, vi får titta närmare på vart de här 170 miljonerna ska tas ifrån. Vi vill undvika en ökad upplåning, vi vill tvärtom minska skuldberget, säger Mats Siljebrand.

Senast 2022 ska det vara utbyggt i hela kommunen, vad anser du om det?

– För det första vet de inte om de sitter kvar vid makten efter 2018. Det är lätt att lova saker för nästa mandatperiod. Och 2022 låter väldigt avlägset och som en väldigt långsam utbyggnadstakt, säger Mats Siljebrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.