Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Industrilokalen som ligger på Oxelgrensvägen i Södertälje brann senast för två-tre veckor sedan enligt Sylvia Friden som var på plats då med. Foto: Moa Bergman/SVT

Sjätte branden mot bilfirmor i Södertälje – utreds om bränderna hänger ihop

Uppdaterad
Publicerad

Totalt har det nu brunnit för sjätte gången senaste månaden mot olika företag inom bilbranschen i Södertälje. Polisen utreder nu ifall det finns koppling mellan bränderna.

Tidigt på onsdagsmorgonen var det dags igen, en bilfirmas lokaler i Södertälje stod i lågor. Det är det sjätte brandattentat som har riktats mot bilbranschen i Södertälje sedan 5 april. Dessutom har byggnaden som brann under onsdagsmorgonen brunnit tidigare, 8 april. Då greps två personer misstänkta för mordbrand men trots det brann det alltså igen i samma byggnad nu igen.

Flera personer häktade

Totalt har fyra personer häktats tidigare i samband med brandattentaten, två män och två kvinnor. Bland annat en man i 25-årsåldern misstänks för grov mordbrand kopplat till tre av bränderna tillsammans med en kvinna i 35-årsåldern, misstänkt för en av bränderna.

Starta videon för att se bilder från branden och hör brandkåren om säkerheten i området.

Bränder mot bilfirmor

5 april 2024

Brännbar vätska hittas på golvet hos en bilfirma i Södertälje.

6 april 2024

Tidigt på morgonen kastas brinnande föremål in genom ett krossat fönster på en bilfirma. Tio minuter senare larmas räddningstjänsten om ytterligare en brand i en bilfirma i närheten. Där brann en bil och lågorna spred sig även till tre andra fordon.

8 april 2024

Under måndagsmorgonen brinner det för fjärde gången. Två personer grips av polis misstänkta för mordbrand.

14 april 2024

En bil börjar brinna vid en bilverkstad.

24 april 2024

En bilfirma står i lågor, byggnaden går inte att rädda och brinner till grunden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.