Foto: Arkivbild

Skyddsjakten får fortsätta

Uppdaterad
Publicerad

Förvaltningsrätten avslår Wolf Association Swedens begäran om inhibition av länsstyrelsens beslut att tillåta skyddsjakt på en varg i Sjundareviret. Länsstyrelsens beslut om skyddsjakt gäller därmed tills förvaltningsrätten prövar målet slutligt.

Länsstyrelsen i Stockholm fattade igår beslut om att tillåta skyddsjakt på en varg i Sjundareviret till och med 10 juni. Organisationen Wolf Association Sweden överklagade beslutet till Förvaltningsrätten då de anser att markägaren inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att skydda sina djur.

Wolf Association Sweden ville att länsstyrelsens beslut inte skulle gälla förrän förvaltningsrätten avgjort frågan, men förvaltningsrätten anser att det inte framkommit tillräckliga skäl för att tillfälligt stoppa länsstyrelsens beslut, som alltså gäller tills frågan avgörs i förvaltningsrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vargarna i Sjundareviret

Mer i ämnet