En butik utsattes för en smash and grap-kupp under natten. Foto: SVT

Smash and grab i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Under natten utsattes en butik i Södertälje för en Smash and grab-kupp. Maskerade gärningspersoner tog sig in i butiken genom att forcera ena dörren med en hjullastare.

Det var på Elgiganten i Moraberg, runt midnatt, som inbrottet inträffade – fyra maskerade gärningspersoner körde in en hjullastare genom en av bakdörrarna till butiken.

Rånet fångades på kamera

Det är oklart vilka varor som stals i butiken. Området kring den trasiga dörren och den kvarlämnade hjullastaren är avspärrade så att tekniker kan söka och säkra spår efter gärningspersonerna.

Rånet har fångats på övervakningskamera och polisen arbetar för tillfället med att identifiera inbrottstjuvarna.

– Teknikerna har varit på plats och undersökningen pågår. Vi arbetar också med övervakningsbilderna för att identifiera tjuvarna, säger Magnus Käck, ansvarig förundersökningsledare på Södertäljepolisen.

Ett vittne ska ha sett det som hände och tutat på gärningsmännen – och utsattes då för stenkastning.

Ett funnet – ett försvunnet

Det fordon som användes vid inbrottet var en hjullastare som stulits från ett närliggande företag i Oxelgrenshagen och när SVT Nyheter Södertälje besöker Moraberg står den fortfarande kvar med vindrutetorkarna påslagna. Efter inbrottet försvann tjuvarna i en bil av okänt märke rapporterar polisen – en bil som fortfarande inte återfunnits.

Butiken öppen som vanligt

På butiken återstår mycket att göra för att återställa ordningen. Butikschefen Joakim Gustavsson uppger att butiken är öppen som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.