Foto: TT Bild

Områden med hög brottslighet ska granskas av Skatteverket

Uppdaterad
Publicerad

Företag i blanda annat Lina hage, Ronna och Geneta kommera att sättas under Skatteverket lupp.

Det är Skattverket som ska granska 14 bostadsområden, flera i Södertäljeområdet som polisen pekat ut som särskilt prioriterade där kriminella nätverk anses ha en stor påverkan på lokalsamhället, rapporterar SR Ekot. I Södertälje gäller det Lina hage, Ronna och Geneta

Fokus på skönhetsinrättningar

Genom att identifiera och beskatta verksamheter som tjänar svarta pengar hoppas man kunna strypa finansieringen till annan kriminell verksamhet. Bland annat ska bygg- och städföretag, livsmedelsgrossister och skönhetsinrättningar granskas.

-Skatteverket kommer att granska både pengar och papper för att se om de här företagen agerar inom lagens ramar och deklarerar på rätt sätt, säger Pia Bergman, samordnare för Skatteverkets insats mot grov ekonomisk brottslighet, till Ekot.

Granskningen ska göras i bland annat Lina hage, Ronna och Geneta, Hallunda/Norsborg och Rinkeby/Tensta i Stockholms län, Bergsjön och Biskopsgården i Göteborg samt i Rosengård och Södra Sofielund i Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.