Foto: Janerik Henriksson / TT

Södertäljelagen tvingas kvala

Uppdaterad
Publicerad

Både Syrianska och Assyriska tvingas kvala för att få en plats i superettan efter kvällens matcher.

Syrianska vann mot Gais i kvällens match och tvingas kvala sig kvar i superettan.

– Vi har pratat kval väldigt länge, så jag tycker att vi är väl förberedda, säger Syrianska-tränaren Kleber Saarenpää till TT.

Södertäljelagen i superettan

Även för Assyriska väntar kvalspel. De förlorade med 2–3 borta mot Örgryte, efter att ha tappat en ledning till förlust i slutminuterna.

Den tidigare landslagsbacken Saarenpää klev in som tränare i Syrianska i månadsskiftet juli-augusti, när laget var jumbo i tabellen, och har gett laget chansen att kvala sig kvar:

– Grabbarna har gjort ett jättejobb, men vi kommer att bli bedömda efter hur det går på lördag (då andra kvalmatchen spelas), så vi är inte i mål än, säger 40-åringen vars lag gick obesegrat genom de sista fem omgångarna.

Fjortondeplacerade Assyriska får möta Norrby från den södra ettan medan Syrianska kommer att möta tabelltvåan från norrettan, vilket blir endera Brommapojkarna eller Vasalund.

Den första kvalmatchen spelas på onsdag, den andra på lördagen.

Läs mer: Supportrar attackerades av sten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Södertäljelagen i superettan

Mer i ämnet