Arkivbild. Foto: TT

SSK varnas efter blöt säsongspremiär

Uppdaterad
Publicerad

Tälje Events och SSK:s alkoholservering i Scaniarinken prickas av kommunen. – Vi tar den här situationen på allvar, säger klubbdirektören.

Det var på lördagen den sjuttonde september som SSK mötte AIK i hockeyallsvenskans hemmapremiär – och publiken vällde in på Scaniarinken.

När socialnämndens tillståndshandläggare besökte en av rinkens barer möttes man, enligt anmälan, bland annat av en allmän oordning och en till delar märkbart påverkad publik, som trots det inte visades ut utan tilläts fortsätta dricka, antingen från egna, medtagna flaskor eller från baren – där serveringsansvarige inte fanns på plats för att övervaka vem som beställde vad.

Tar på sig ansvaret

– Det fanns ett antal förutsättningar som gjorde att det här uppstod under första hemmamatchen. Så det ansvaret tar vi på oss och ska rätta till.

Det berättar Mats Pernhem, klubbdirektör för Södertälje Sportklubb och syftar på att det bland annat var en premiärmatch, som dessutom spelades på en lördag.

Tar situationen på allvar

I beslutet från socialnämnden får Tälje Event AB, som står som innehavare av serveringstillståndet för barerna på rinken, en erinran, den lättaste formen av varning, och en uppmaning att åtgärda de brister som upptäckts vid inspektionen – om Tälje Event AB under upprepade kontrolltillfällen inte lyckas åtgärda problemen kan de i förlängningen riskera att förlora tillståndet för samtliga barer.

– Vi tar den här situationen på allvar och har inte för avsikt att någonting ska hända igen, säger Mats Pernhem.

Så ska säkerheten tryggas

Efter händelsen har klubben arbetat fram en lista över åtgärder som ska säkerställa att man kan besöka rinken för att se på ishockey utan att behöva oroa sig.

Man ska bland annat se till att personalen får en bredare utbildning, att man inte får köpa mer än en dryck åt gången i barerna och att alltför berusade besökare visas ut från arenan.

– Samtidigt måste man se endast gäller en av våra barer och att vi hade 100.000 gäster under förra säsongen och inga ingripanden över huvud taget – så Scaniarinken är en trygg plats att gå på ishockey på, säger Mats Pernhem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.