Foto: SVT/TT

Strid om Syrianska riksförbundet kan bli förlikning

Uppdaterad
Publicerad

Striden inom Syrianska riksförbundet kan komma att lösas genom förlikning, enligt uppgifter till SVT Nyheter Södertälje.

Bakgrunden till konflikten är att två olika grupper anser sig styra förbundet och det har resulterat i att organisationen förlorat miljonbelopp i statliga bidrag. Det kunde SVT Nyheter Södertälje, avslöja på onsdagen.

Striden om förbundet har lett till att ärendet ska tas upp i domstol i april. En stämningsansökan inkom till Södertörns tingsrätt den 23 december 2015.

Förlikning

Men enligt nya uppgifter till SVT, så jobbar den ena gruppen just nu med att lämna in en ansökan om förlikning. Vad det i praktiken kan komma att innebära är dock ännu oklart.

Ingen av parterna vill kommentera ärendet närmare och Ismet Karademir som anser sig vara ordförande, har tidigare sagt till SVT att han inte vill kännas vid eller kommentera konflikten.

Vägrar lämna poster

Habib Dilmec, som är den andra personen som kallar sig ordförande, har tidigare förklarat att konflikten grundar sig på att personer inom förbundet inte velat acceptera en generationsväxling och därmed vägrar lämna sina poster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.