Södertäljebron under reparation. Foto: TT

Trafikverket: Södertäljebron kan öppnas nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

Södertäljebron ser ut att kunna öppnas för trafik redan nästa vecka.

– Vi är jätteglada över att vi börjar se slutet på det eländet som vi haft med motorvägsbron. Nu är det lite finputs och kontroller som återstår och det ser vi att vi bör klara av till nästa vecka, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket till SVT.

– Vi har ett antal kritiska moment kvar, bland annat kontroller och tester. Dessutom ska vi provöppna alla fyra broarna i området. När vi gjort det så vet vi också om allt fungerar som det ska och då vet vi exakt när bron kan öppnas, säger Stefan Lindgren, chef på Trafikverkets underhållsavdelning i Stockholm, i ett pressmeddelande.

Motorvägsbron i Södertälje

Oklart vilken veckodag

Men då är ni inte helt säkra med andra ord, varför går ni ut med informationen redan nu?

– Vi är ganska säkra på att vi kommer greja det till nästa vecka, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

Han påpekar dock att de ännu inte kan gå ut med exakt vilken dag det blir och att det kan vara så att det blir i slutet på nästa vecka.

Kantat av problem

Den södergående vägbanan på motorvägsbron har varit avstängd för trafik sedan midsommarhelgen då en lastbil körde in i bron och förstörde flera bärande balkar.

Reparationsarbetet har varit kantat av problem. Arbetet blev flera veckor försenat efter att Trafikverket upptäckt stora brister och en underleverantör sparkades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motorvägsbron i Södertälje

Mer i ämnet