Sharbel Touma, huvudtränare. Foto: TT

Tre tränare utan licens – en fjärde är lösningen

Uppdaterad
Publicerad

Syrianska FC har tre kontrakterade tränare 2017. Men ingen som har behörighet att träna klubben då de inte har pro-licens. Så en fjärde tränare kan nu vara lösningen på problemet.

Svt Nyheter Södertälje kunde tidigare rapportera om att Syrianska FC saknar en tränare med behörighet för att träna laget 2017. Men nu kan klubben ha hittat en lösning.

– Vi har diskuterat med en licenserad tränare och pratat om arbetsuppgifter. Allt är klart förutom några få detaljer. Han kommer att vara assisterande tränare, säger huvudtränaren Sharbel Touma

”Ett namn i fotbollseliten”

Blir det inte problematiskt med fyra tränare?

– Nej det ska inte vara några problem alls. Det är en kille som har lite annat vid sidan om. Fotbollen kommer i andra hand så det är glasklart om vad som gäller. Vi är fyra tränare och alla kan sina arbetsuppgifter, säger han.

Är det en känd tränare sedan tidigare?

Ja absolut det är ett namn i fotbollseliten sedan tidigare, säger Sharbel Touma.

I dagsläget har Syrianska tre tränare. Sharbel Touma som huvudtränare, Steven Younan och Fredrik Axelsson som assisterande tränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.