Upplopp i natt – en polis förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Det var mycket stökigt i Brunnsäng under natten mot lördagen. Ungdomar sköt raketer och kastade sten mot en polisbil. En 17-åring är gripen.

Polisen kallades till Brunnsäng vid midnatt då ett antal ungdomar lagt ut bildäck på gatan och tänt på, avfyrat raketer och smällare och kastat sten mot en buss.

– Jag misstänker det var ett sätt att locka dit oss, syftet verkade vara att få till en konfrontation, de hade förberett sig med smällare och stenar, säger Johan Sjöholm på Södertäljepolisen.

30-tal ungdomar

Enligt polisen rörde det sig om ett 30-tal ungdomar, som också i anslutning till händelsen dragit runt i området och varit stökiga.

– Det var mycket skadegörelse i området och folk ringde och klagade. Det var nog också ett försök att locka dit oss, säger Johan Sjöholm.

En polis till sjukhus

När polisen kom till platsen kastade ungdomarna sten mot poliserna och en ruta krossades i en av polisbilarna. En polis fick splitterskador i ögat och fördes till sjukhus, men kunde forsätta jobb efter läkarundersökningen.

En förundersökning om försök till grov misshandel inleddes och en 17-åring greps för våldsamt upplopp. 17-åringen är nu anhållen och förhör kommer att hållas under dagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.