Genrebild Foto: TT

Vaknade av att mannen våldtog henne

Uppdaterad
Publicerad

En man i Södertälje döms till två års fängelse för att ha våldtagit sin inneboende. Mannen ska även betala 115.000 kronor i skadestånd.

I juli flyttade kvinnan hem till mannen, som hon tidigare arbetat tillsammans med. När hon en kväll kom hem från jobbet frågade mannen om hon ville dricka vin med honom.

Hon tackade ja och de satt ute och pratade. Kvinnan gick sedan och la sig, men vaknade en stund senare av att mannen våldtog henne.

I förhör har kvinnan berättat att hon inte minns om mannen frågat om hon ville ha sex, men att han efter händelsen ska ha bett om ursäkt, flera gånger. Kvinnan ringde till polisen och hon fördes till Södersjukhuset.

Hon berättar att hon har haft svårt att sova efter våldtäkten.

Mannen förnekar inte att han har haft samlag med kvinnan, men menar att det rört sig om frivilligt sex. Han döms nu till två års fängelse och ska betala 115.000 kronor i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.