Foto: läsarbild Magda Holappa.

Vildsvin ockuperade tomt

Uppdaterad
Publicerad

Boende i Lina hage hittade vid lunchtid ett vildsvin på tomten. Efter några misslyckade skrämselförsök vågade man inte gå ut.

Under natten mot onsdagen sågs förmodligen samma vildsvin mitt i centrum.

Larmet till polisen kom in vid halv två på onsdagseftermiddagen. Ett vildsvin, som dessutom kan vara samma djur som påträffades i de centrala delarna av Södertälje under natten mot idag, hade olovligen tagit sig in på en hustomt i Lina hage.

Boende i huset försökte att slänga vatten på djuret så att det på så sätt skulle springa iväg, men det försöket gick inte.

Sprang iväg till slut

Polisen överlämnade ärendet till kommunens viltvårdare. Men innan viltvårdaren hann dit så lämnade vildsvinet platsen.

– Den kände väl på sig att det var allvar när viltvårdaren ringdes in, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisens regionledningscentral.

Sprang lös på stan

Vid halv ett på natten mot onsdagen åkte Magda Holappa i en bil nära Sankta Ragnhildskyrkan. Där stod ett vildsvin och bökade i snön.

– Först trodde jag att det var en hund. Den var rätt liten och hade inga betar så jag tänker att det var en hona, säger hon.

Blev du rädd?

– Nej, vi satt i bilen och den var väldigt lugn. Sedan försvann den.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.