Här är Eskilstuna Uniteds nyförvärv

Uppdaterad
Publicerad

Marija Banusic och Nathalie Björn är Eskilstuna Uniteds nya namn – som är här för att leverera.

Nu har Eskilstuna United fyllt på med två spelare med landslagsmeriter.

Anfallaren Marija Banusic är det första namnet som presenteras. 20-åringen har värvats närmast från Chelsea och hennes kontrakt ned United är påskrivet för två år.

Marija Banusic har rötterna i Uppsala där hon spelat för bland annat Gamla Upsala SK och Sirius. Hon har även varit en del av den skåndska klubben Kristianstad DFF i två säsonger innan hon gick över till den engelska toppklubben Chelsea FC tidigare i år. Trots bra start med en hat-trick i debutmatchen mot Watford syntes Banusic sällan till i Chelseas A-lagsuppställningar. Men nu ser hon fram att få leverera.

– Jag ser fram emot att få spela i en toppklubb och att få hjälpa United att vinna titlar, säger Banusic.

”En dröm går i uppfyllelse”

Backen Nathalie Björn från AIK är det andra nyförvärvet som presenteras. Hennes kontrakt med United sträcker sig över ett år.

Björn är född 1997 och precis som Marija kommer Nathalie från Uppsala. Hennes karriär i Damallsvenskan har varit med AIK sedan 2014. I år placerade sig AIK sist i tabellen och åkte därmed ut ur Damallsvenskan. Nu får Björn både komma tillbaka och spela i Champions League.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse att få spela Champions League, säger Björn med ett leende.

Flera nyförvärv

Redan klara för nästa säsong är målvakten Britta Elsert Gynning och mittfältaren Petra Andersson, båda från AIK, och anfallarna Emma Jansson och Mimmi Kansson som tidigare spelat i Hammarby respektive Mallbacken.

Nya säsongen snart här

Uniteds tränare Viktor Eriksson avslöjar att det blir seriepremiär hemma mot nykomlingarna Djurgården den 17 april 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.