Foto: arkiv

19 personer varslas om uppsägning i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

ABB i Nyköping flyttar produktion utomlands och därför varslas nu 6 verkstadsanställda och 13 tjänstemän om uppsägning.

Det är produktionen av elmätare som flyttas till ABB:s fabrik i Santa Palomba i Italien som gör att man nu minskar personalstyrkan i Nyköping.

Platschefen på ABB i Nyköping, Mikael Ringholm skriver i ett pressmeddelande.

– Det är tungt att behöva lämna detta besked till våra duktiga medarbetare. Vi kommer att göra allt för att hitta de bästa lösningarna och ge medarbetarna vårt stöd.

Fokusera på utveckling

ABB i Nyköping har idag 104 medarbetare. Flytten till Italien beräknas vara klar till halvårsskiftet 2017. Och den verksamhet som blir kvar kommer att fokusera på utveckling.

– Den verksamhet som är tänkt att vara kvar kommer att vara en produktenhet med ansvar för utveckling, produktledning och affärsutveckling av anslutningsdon samt utveckling och produktledning av elmätare, skriver Mikael Ringholm vidare i pressmeddelandet och fortsätter.

Sänka kostnader

– Dessutom kommer verksamheten i Nyköping att fokusera på försäljning och lagerhållning av lågspänningsprodukter. Detta är ett led i ABB:s omfattande förändringsarbete där vi ska sänka våra kostnader, investera för framtiden och skapa lönsam tillväxt, avslutar Mikael Ringholm, platschef för ABB i Nyköping.

Förhandlingar inleds nu med mellan ABB och de fackliga organisationerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.