Siv Pettersson var nöjd efter hennes första bowlingkast på tio år. Foto: SVT

86-åriga Siv bowlade med boendet: ”Jättetrevligt”

Uppdaterad
Publicerad

I veckan ska invånarna i Flen vidga sina vyer både vad gäller aktiviteter och kost. Just nu pågår nämligen en vecka i hälsans tecken.

Bowlinghallen i Flen var under måndagseftermiddagen ovanlig trång att vistas i. På alla banor var det nämligen full aktivitet då äldreboendet Slottsängen var på besök.

– Det är nog tio år sedan jag bowlade sist, säger 86-åriga Siv Pettersson som bor på Slottsängen.

Hur tycker du att det är då?

– Det är trevligt, jättetrevligt.

Veggovecka – med nötkött

Under veckan arrangeras ett 60-tal aktiviteter på olika håll i kommunen. Vissa är precis som bowlingen vigda till en avdelning på ett boende eller elever på en viss skola. Men de allra flesta aktiviteterna är öppna för alla och helt gratis.

Tanken var också att maten som serverades på kommunens skolor och boenden skulle vara uteslutande vegetarisk. Men när SVT Nyheter Sörmland kom till Slottsängens äldreboende serverades Herrgårdsgryta – med nötkött. Ett missförstånd ska ha legat bakom det hela. Istället kommer det varje dag att finnas ett vegetariskt alternativ som de boende frivilligt kan välja.

Och det köttfria alternativet är ett välkommet tillskott, menar Siv Pettersson.

– Jag vill gärna ha det, jag tycker om vegetariskt.

Äter du det ofta?

– Ja, det gör jag. Bland annat rårivna morötter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.