Anni-Frid Lyngstad. Foto: SVT.

ABBA-Frida väntas till 700-årsjubileum

Uppdaterad
Publicerad

Nästa år firar Torshälla 700-årsjubileum. Och nu ser jubileet ut att gästas av världstjärnan Anni-Frid Lyngstad, som växte upp på orten.

– Det skulle vara ett fantastiskt roligt inslag på alla sätt. Anni-Frid Lyngstad är ändå en symbol för en hårt arbetande professionell artist som har sitt ursprung i bygden och som formades som artisk genom lokala orkestrar och sedan blev världsstjärna, säger Alar Kuutman, som under jubileet kommer att hålla i en serie offentliga samtal.

Anni-Frid Lyngstad i programmet ”Ikväll” från 1967. Foto: SVT.

Samtalar med spelkamrat

Tanken är att Anni-Frid ska samtala med sin gamle spelkamrat Gunnar Sandevärn, och samtalelet är även tänkt att lyfta kopplingarna till Torshällas moderna efterkrigshistoria, berättar Kuutman.

Är det helt klart att Anni-Frid kommer?

– Hon har sagt till Gunnar Sandevärn att hon är positiv till att besöka sin uppväxtort, så mitt intryck är att det blir av.

Läs mer: Här möts industrihistoria och rock

Tid och plats är dock inte bestämt än, utan väntas meddelas i början av nästa år.

Ur tv-arkivet

Anni-Frid Lyngstad har gjort återbesök i Sörmland tidigare. Hon är engagerad i milljöfrågor och 1997 var hon på Julita gård för att träffa en grupp kolloledare som skulle utbildas i miljökunskap. Och vår reporter Anki Mähler-Önnered fick henne att stämma in i den klassiska visan Brev från kolonien...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.