Foto: TT Nyhetsbyrån

AFC Uniteds tränare rasar mot att spela match i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Hemmamatch mot Degerfors i Superettan för AFC United på tisdag – då ska AFC spela på Tunavallen i Eskilstuna. Något som får tränaren Özcan Melkemichel att rasa.

Vi har tidigare berättat om att AFC United, som planerar att flytta sin verksamhet till Eskilstuna från och med januari nästa år, ska spela sin nästkommande hemmamatch i Superettan mot Degerfors på Tunavallen i Eskilstuna istället för på sin ordinarie hemmaarena Skytteholms IP.

Läs mer: Så tycker City-profilen om AFC-samarbetet.

AFC United till Eskilstuna

”Det är katastrof”

Ett beslut som får Özcan Melkemichel att gå i taket.

– Klubben kan eventuellt ge bort en allsvensk plats på grund av det här. Personligen tycker jag att det är katastrof, säger Melkemichel till norrortssporten.se.

Läs mer: City-supportern: ”ett sätt att dopa sig till framgång”.

Sedan utvecklar han sitt resonemang.

– Dels är det här (Skytteholm) vår hemmaplan, det är här vi tränar varje dag. Att vi sedan flyttar en match för flyttandets skull kan jag inte köpa, jag förstår inte resonemanget.Det jag är besviken på är att det försegår saker bakom vår rygg. Det är jag som har det sportsliga ansvaret och då får man inte göra sådana här saker. säger han till sajten.

Vann mot serieettan

AFC United vann hemma på Skytteholm mot Sirius i går med 1-0 och befäste därmed sin tredjeplats i Superettan, en placering som innebär kval till allsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

AFC United till Eskilstuna

Mer i ämnet