Anitra Steen och Göran Persson stämdes i oktober för hemfridsbrott. Foto: Montage: SVT

Anitra Steen tar på sig ansvaret för bilderna

Uppdaterad
Publicerad

Anitra Steen tar på sig ansvaret för de bilder på ett fritidshus som lett till att hon och maken, före detta statsminister Göran Persson, stämts för hemfridsbrott. Det skriver SN.se

Enligt tidningen ska Steen i ett yttrande till Nyköpings tingsrätt ta på sig ansvaret för de fotografier som tagits på fritidshuset, medan Persson säger att han aldrig gjort intrång på gården.

Tvist med grannar

Vi har tidigare berättat om tvisten mellan Steen/Persson och ett grannpar som har ett fritidshus på en bit mark som arrenderats ut av det före detta statsministerparet.

Persson/Steen försökte förra året säga upp arrendet med hänvisning till att marken behövdes till jordbruk. Detta bestreds av grannarna, och ärendet hamnade i arrendenämnden. I ärendet till nämnden bifogade paret Persson/Steen ett par bilder på fritidshuset. Dessa bilder ledde sedan till att grannparet stämde Persson och Steen för hemfridsbrott, då man menade att de gjort intrång på den arrenderade marken för att ta bilderna.

Anser sig inte ha gjort fel

Men nu tar alltså Anitra Steen på sig ansvaret för bilderna. Enligt SN menar hon dock att hon som markägare haft rätt att gå in på tomten.

SVT Nyheter Sörmland söker Anitra Steen för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.