Anna Nordqvist: ”Jag känner mig redan som en vinnare”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon är det dags. Då slår Eskilstunatjejen Anna Nordqvist ut i OS-golfen i Rio.

Det är vid lunchtid på onsdagen som damernas OS-golf inleds i Rio med Anna Nordqvist från Torshälla GK i startfältet.

– Det känns som en dröm som går i uppfyllelse den här veckan och jag känner mig redan som en vinnare innan jag har börjat spela. Rio har varit ett stort mål i flera år och det har pushat mig i min golfsatsning, jag är stolt över att vara här och få representera Sverige. Jag ser verkligen fram emot onsdag, säger Anna Nordqvist.

”Gav en del tips”

Läs mer: Från Torshälla GK till Sveriges stora medaljhopp i OS.

Herrarnas tävling avslutades i söndags där Henrik Stenson tog OS-silver efter en riktig rysare. Och Anna Nordqvist har pratat med Stenson för att få tips och råd om OS-banan inför tävlingen.

– Dom gav oss en hel del tips och berättade vad man ska hålla sig borta ifrån på banan och lite andra småtips, säger Nordqvist.

Jagar en medalj

Anna Nordqvist har som målsättning att vara med i toppstriden inför den fjärde och sista rundan på lördag.

– Hela världseliten är här och för att ta medalj och man måste sätta sig i position inför lördagen, så det är väl det största målet att ha en chans när lördagen kommer. Det gäller att ha tre bra och jämna rundor för att ha en chans på lördag för då kan allt hända, säger Anna Nordqvist.

Se hela intervjun med Anna Nordqvist i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.